O2 gradi besplatnu WiFi mrežu u V.Britaniji

02 mobilni operator

Mobilni operater O2 ambiciozno kreće u izgradnju WiFi hotspot lokacija u Velikoj Britaniji u svrhu razvoja poslovanja obzirom da tržište ima potrebu za osvježenjima u pogledu telekomunikacijskih usluga. Tvrtka to naziva prvom istinski slobodnom javnom Wi-Fi platformom u Velikoj Britaniji koja će biti na raspolaganju ne samo njihovim korisnicima nego i svima ostalima. Takvim ulaganjem O2 namjerava rasteretiti svoju 3G mrežu.

Za početak je u planu instalacija 450 hotspotova po restoranima, trgovinama i sportskim lokacijama. O2 se na taj način namjerava natjecati sa operaterom Sky koji kupuje “The Cloud” sa preko 22.000 javnih WiFi hotspotova u Europi.

O2 vjeruje da će ovim potezom povećati broj korisnika obzirom da WiFi kao tehnologija ima veliki potencijal i može biti vrlo kvalitetna usluga.

Mobilni operateri sve više su u potrazi za Wi-Fi rješenjima koja bi rasteretila njihove 3G mreže u pogledu korištenja mobilnog Interneta obzirom da su prijenosne količine podataka u znatnom porastu te će shodno tome biti potrebne nadogradnje mreža. WiFi na prometnim mikrolokacijama mnogo je isplativije rješenje za surfanje Internetom putem mobilnih uređaja. O2 u 2011 povećava ulaganje u svoju mobilnu mrežu za 25%, a investicija će omogućiti ponudu slojevitih tehnologija uključujući 2G, EDGE, 3G, 4G, HSPA i WiFi.

Kristijan Fabina

You must be logged in to post a comment Login