HT korisnici surfaju LTE mrežom

LTE

Hrvatski Telekom, vodeći davatelj telekomunikacijskih usluga u Hrvatskoj svojim korisnicima omogućava uživanje u brzinama surfanja i do deset puta većim od trenutačnih. Slijedom natječaja koji je objavio početkom srpnja, HT odabranim korisnicima u Zagrebu, Rijeci i Splitu pruža mogućnost da svakodnevno, u potpunosti besplatno, testiraju LTE tehnologiju – najnapredniju generaciju mobilne mreže koja omogućava brzine i do 150 Mbit/s u downloadu. Tim brzinama još nitko od privatnih osoba u Hrvatskoj nije imao priliku surfati.

Hrvatski Telekom tu mogućnost pruža za oko stotinjak odabranih korisnika – privatnih, poslovnih te predstavnika medija koji se nalaze u području pokrivenosti LTE signalom. Veliki broj korisnika pokazao je interes za testiranjem četvrte generacije mobilne mreže, a tijekom testne faze, koja traje do 30. rujna 2011. godine, HT će prikupljati iskustva korisnika kako bi u budućem komercijalnom radu LTE mreže pružio najbolju kvalitetu usluge kao i najveće brzine surfanja.

LTE tehnologija korisnicima pruža napredne mogućnosti u korištenju usluga koje zahtijevaju velike brzine bežičnog prijenosa podataka kao i brže pristupe aplikacijama poput video sadržaja (Youtube, mobile TV i sl.), mrežnih igara te cijeli niz aplikacija baziranih na novim Web 2.0 standardima.

Hrvatski Telekom je još u listopadu prošle godine po prvi puta uživo u Hrvatskoj demonstrirao LTE testnu mrežu te krajem ožujka ove godine uspostavio video konferencijsku vezu između Rijeke i Zagreba putem LTE tehnologije.
Testiranje LTE-a od strane korisnika daljnji je korak u implementaciji ove najnaprednije tehnologije čiju će komercijalnu upotrebu HT omogućiti već tijekom 2012. godine.

Odjel za odnose s javnošću
T-Hrvatski Telekom

One Response to "HT korisnici surfaju LTE mrežom"

  1. Pingback: I Krugoval testira LTE u Zagrebu | Krugoval.net – WiFi magazin

You must be logged in to post a comment Login