Belkin preuzima Linksys

Belkin

Belkin je službeno najavio preuzimanje Ciscovog odjela kućnih mrežnih rješenja. Ovim potezom Belkin dobiva i Linksys odjel s kojim tvrtka namjerava držati 30 posto udjela na tržištu mrežnih rješenja za kućne korisnike i manje tvrtke u SAD-u.

Belkin napominje kako će i dalje nuditi podršku i garanciju za postojeće vlasnike Linksys proizvoda te dodatno povećati zastupljenost na tržištu mrežne opreme za kućne korisnike. Belkin namjerava zadržati Linksys tržišno ime, a najavljuje i stratešku suradnju s Ciscom u području distribucije proizvoda, marketingu te razvoju proizvoda za pružatelje mrežnih usluga.

Cisco je još sredinom prosinca prošle godine najavio povlačenje s tržišta mrežne opreme za kućne korisnike te veće fokusiranje na rješenja za profesionalni i poslovni segment. Cisco je Linksys kupio 2003. godine za 500 milijuna dolara, a kao pomoć u pronalaženju novog vlasnika angažirao je i banku Barclays. Belkinovo preuzimanje Linksysa trebalo bi formalno biti završeno do kraja ožujka ove godine, no financijski dio transakcije nije službeno objavljen.

Belkin WiFi

Izvor: http://www.bug.hr

You must be logged in to post a comment Login