Prijave za International Summit for Community Wireless Networks 2013

Berlin

Ovogodišnji i debelo tradicionalni wireless summit ostaje u Europi, a seli se u Berlin. Summit i dalje okuplja tehnologe, community wireless lidere, te stručnjake koji razvijaju “state of the art” broadband projekte. Participiranje na sastancima i radionicama liderima wireless udruga i broadband inicijatorima pomoći će u izradi strategije razvoja njihovih mreža i lobiranju u državnim institucijama za definiranje pravila koja bi trebala omogućiti sveprisutan broadband pristup, ponajviše u ruralnim područjima, te više nelicenciranog frekvencijskog spektra za community wireless zajednice i projekte.

Grupa ljudi koja već godinama hodočasti na ovaj summit globalna je koalicija programera, lidera raznih zajednica, poduzetnika, akademika, vladinih dužnosnika, tehnologa, i evangelista koja posljednjih nekoliko godina kolaborativno stvara dalekosežne tehnološke inovacije naše generacije. Ključan korak i dalje je proširenje međunarodne uključenosti u ono što je uistinu globalni pokret.

Prijavite predavanje

Do 1.6.2013 moguće je podnijeti prijedlog teme i kratak opis o čemu bi govorili nakon čega će u vrlo kratkom roku organizatori javiti da li vam je tema odobrena ili nije. Ukoliko imate odobrenu temu automatski ulazite u ekipu koja ima plaćen put i sve ostale troškove za vrijeme trajanja međunarodnog wireless summita.

Ove godine summit će obilježiti 10 godina Freifunka, poznate wireless zajednice iz Berlina koji uglavnom rade na razvoju mesh mrežnih alata. Ti projekti uključuju Freifunk Firmware i OpenWRT, routing protokole OLSR i B.A.T.M.A.N te mnoge druge. Projekti su tehnološka osnova većine community mreža u svijetu.

Opširnije na http://2013.wirelesssummit.org/

You must be logged in to post a comment Login