Boingo Passpoint – Mreža slijedeće generacije

Boingo Passpoint

Boingo Wireless pustio je u pogon prvu u svijetu komercijalnu mrežu slijedeće generacije (Passpoint / 802.11u) na Chicago O’Hare međunarodnoj zračnoj luci kroz koju godišnje prođe oko 67 milijuna ljudi. Wi-Fi CERTIFIED Passpoint™ mreža mijenja način pristupa hotspotovima i raznim otvorenim mrežama na način da proces pronalaženja mreža i pristupanja bude bezprekidan. Drugim riječima isto iskustvo kakvo imamo sa mobilnim mrežama. Krećemo se, a veza je postojana bez da mi ručno trebamo unositi neke podatke, upisivati sigurnosne postavke i slično. Takva mreža ima WPA2™ sigurnosnu zaštitu za korisničke veze. Mobilni uređaji koji su certificirani za Passpoint tehnologiju imati će jedno potpuno novo iskustvo u povezivosti iako to ne mijenja ručni način povezivanja na tradicionalne hotspotove bez te značajke. 

Pružatelji usluga putema Wi-Fi mreža odnosno oni koji u posjedu imaju velike mreže koje koristi puno korisnika biti će u mogućnosti omogućiti korisnicima roaming između svojih hotspotova tako da će se korisnici moći povezati na siguran i automatiziran način i na one hotspotove koji nisu u vlasništvu njihovog pružatelja usluga. 

Tako će “Boingo Passpoint” omogućiti kretanje između hotspotova bez prekida komunikacije sa automatskom identifikacijom mreže, autentikacijom i enkripcijom bez intervencije korisnika. Mreža je živa i mobilni operatori u mogućnosti su testirati kako to radi – kao i Wi-Fi operatori, proizvođači različitih handseta, a pogotovo onih koji već od ranije sudjeluju u WBA testiranjima. 

3G offload

Offload podataka sa 3G/4G mobilnih mreža jedan je od trendova u svijetu koji još uvijek nije doživio pravi zamah, a neće se niti dogoditi do trenutka dok mobilni i drugi operatori nisu sigurni da to mogu napraviti na siguran način. Boingo je svjestan da razvoj ovakve mreže i ulaganja imaju smisla te da će to potaknuti njihov rast. Boingo je sada u mogućnosti ne samo raditi roaming sa partnerima koji imaju jednako tako velike Wi-Fi mreže već će moći i iznajmiti dio infrastrukture i omogućiti operatorima minimalna ulaganja. Boingo ima desetke tisuća hotspotova i milijardu povezivanja na mrežu godišnje. 

 

You must be logged in to post a comment Login