Moguće bežično streamanje 4K videa

Moguće bežično streamanje 4K videa

Dvije tvrtke udružile su snage te ovaj tjedan demonstrirale bežično streamanje sadržaja u Ultra HDTV ili 4K rezoluciji sa prijenosnog računala na ekran. Wilocity je proizvođač bežičnih čipova s multi-gigabitnim brzinama na frekvenciji od 60 GHz, dok je DisplayLink razvio ”USB graphics technology”, tehnologiju koja uključuje kombinaciju glatkog prikaza video materijala, nisku latenciju te jednostavnost USB tehnologije.

Do veljače i pojave prvih uređaja po novim WiGig (IEEE 802.11 ad) specifikacijama koje propisuju bežičnu komunikaciju na multi-gigabitnim brzinama, bežično streamanje 4K materijala koje zahtjeva vrlo veliki bandwidth bilo je nezamislivo.

Na Intelovoj IDF (Intel Developer Forum) konferenciji u San Franciscu tvrtke su zajednički demonstrirale grafičke i video materijale u 4K rezoluciji koristeći bežično streamanje sadržaja po WiGig specifikacijama.

Demonstracija je uključivala prijenosno računalo s integriranim WiGig modulom iz Wilocitya, docking stanicu s najnovijim čipsetom tvrtke DisplayLink sposobnim za 4K. Stanica je bila spojena na monitor koji podržava 4K rezoluciju.

Izvor: http://www.bug.hr

You must be logged in to post a comment Login