Bluetooth 4.1 je vani

Bluetooth 4.1 od nedavno je službeno vani kao low-power model, a izdala ga je službena organizacija za izdavanje i razvoj Bluetooth standarda, Bluetooth Special Interest Group (SIG). Riječ je isključivo o softverskoj nadogradnji. Ova nova verzija poboljšava korisnost sa povećanom podrškom koegzistencije s LTE i podatkovnom razmjenom. Novi standard omogućit će raznim Bluetooth dodacima da posluže kao razdjelnici (hubovi) ili periferne jedinice. Oni će se u budućnosti moći direktno spojiti na Internet.

Poboljšanja uključuju

Koegzistenciju. Bluetooth i LTE radio mogu komunicirati tako da transmisije budu koordinirane uz smanjenu mogućnost interferencija susjednih frekvencija. 
Bolje veze. Uređaji se mogu ponovno povezati automatski kada su u neposrednoj blizini jedan drugom. Nije potrebna intervencija korisnika. 
Poboljšan prijenos podataka. Senzori koji su prikuplajli podatke za vrijeme rada mogu prenositi te iste podatke puno efikasnije

Bluetooth usporedba inačica

Posljednja Bluetooth inačica izašla je u 7/2010 sa specifikacijama za Bluetooth Smart tzv. Bluetooth Low Energy ili Bluetooth 4.0. Bluetooth je postala bitna wireless tehnologija sa preko 2 milijarde isporuka godišnje. Procjena je da će rasti na 3.1 milijardu do 2017 godine. 

Bluetooth rast isporuke

You must be logged in to post a comment Login