Metageek Chanalyzer 5

Metageek Chanalyzer5

Metageek je izbacio univerzalnu verziju svog popularnog Chanalyzer softvera za prikaz stanja na RF-u za vrijeme dok Wi-Spy uređaj prikuplja informacije sa medija. Do sada je Chanalyzer imao verziju 3, Basic, verziju 4 i Pro verziju. Bila je tu i Lab verzija. Svaka verzija imala je neke značajke više ili manje u odnosu na druge modele što je zbunjujuće. Chanalyzer 5 je vani i to je univerzalna verzija softvera za sve Wi-Spy modele spektralaca.

Značajke i poboljšanja

* Modularan je i određene značajke mogu se dodatno kupiti poput Report Builder modula, Device Finder i Cisco CleanAir podrške
* Dual-band vidljivost, 2.4 GHz i 5 GHz
* Poboljšani Report builder modul
* Uključen MetaCare godinu dana podrške

Report Builder
U par sekundi moguće je naklikati cijeli izvještaj sa screenshotovima koji funkcioniraju kao drag&drop. Modul dolazi sa predlošcima tekstova u smislu poboljšanja na mreži međutim moguće ih je izmijeniti i nadopuniti, a cijeli izvještaj snimiti u .html, .pdf ili .rtf format. 

Cisco Clean Air
Moguće je povezati se Chanalyzerom na udaljene Cisco Access Pointove i napraviti slikoviti prikaz podataka koje prikuplja Cisco spektralac.

Metageek Chanalyzer5

Zašto Metageek spektralni analizator?

Obzirom da Wi-Fi kartice nisu sposobne prikazati RF aktivnosti drugih odašiljača potreban je spektralni analizator koji će prikazati RF aktivnosti u određenom RF opsegu. MetaGeek Wi-Spy + Chanalyzer softver je jeftino rješenje. Intuitivno sučelje daje masu zanimljivih i korisnih informacija iz RF medija, vizualizira radio valove, daje pregled svih vrsta interferencija – WiFi interferencije i non-WiFi interferencije. Prilikom izgradnje ili analize već implementiranih Wi-Fi mreža spektralna analiza pomaže u prikazu i izbjegavanju interferencije. Metageek Chanalyzer izvrsno prikazuje razne modulacijske oblike koje stvaraju odašiljači u okolini. Bojama se prikazuje intenzitet zračenja, te koliko je konstantno zauzeće na kanalu. 

Chanalyzer nudi nekoliko opcija pregleda modulacijskih oblika na RF spektru. Daje uvid u trenutnu aktivnost na kanalu promjenom amplituda u nekom frekvencijskom opsegu pa tako momentalno vidimo stvarne promjene. Možemo vidjeti i prosjek energije na nekoj frekvenciji u nekom periodu. Na taj način vidimo koliko je konstantna. Density pregled prikazuje koliko je često svaka frekvencija odnosno amplituda mjerena u nekom periodu. Uređaji koji češće odašilju bit će prikazani progresivno toplije od tamno plave do jarke crvene boje. Ovaj pregled prikazuje modulacijske oblike koje različiti uređaji stvaraju na spektru. Waterfall pregled prikazuje amplitude po frekvenciji u jedinici vremena. Boje u pregledu prikazuju promjene u amplitudama. 

Wi-Spy

Ne može snifat pakete na RF mediju već samo pratiti raznu radijsku aktivnost 802.11 i non-802.11 komunikacije poput mikrovalnih pećnica, bluetooth uređaja i sl. U kombinaciji sa Wi-Fi karticom Wi-Spy i Chanalyzer vide dostupne Access Pointove koji se pojavljuju u spektru što pojednostavljuje podatke i njihovu interpretaciju. Wi-Spy ne može čitati protokol layer, ali može vidjeti i prezentirati noise koji generira Zigbee i bilo koji drugi uređaj u tom dijelu RF spektra.

Gdje kupiti?

Tvrtka Microlink je regionalni distributer – http://www.microlink.hr

Metageek Chanalyzer5Metageek Chanalyzer5

You must be logged in to post a comment Login