Hotspot Croatia Opuzen – privremeno pušten u rad

Opuzen Wi-Fi

Besplatan WiFi pristup Internetu na 2.4 GHz i 5 GHz frekvencijskom spektru u sklopu projekta Hotspot Croatia u vrijednosti 21.732,50 kuna, a za koji je od Ministarstva turizma dobio 6.000,00 kuna. Pristupna mreža je na kickass WiFi – Ruckus Wireless tehnologiji, a rješenje je integrirala tvrtka Micro-Link d.o.o, specijalizirana za radijska komunikacijska rješenja. Osnovna djelatnost tvrtke uključuje inženjering, prodaju, instalaciju i održavanje digitalnih mikrovalnih radijskih i telekomunikacijskih sustava. Rješenje u Gradu Opuzenu je Ruckus ZoneFlex 7762 i kontroler pristupne točke ZoneDirector 1100.

ZoneFlex 7762 je 802.11 a/b/g/n pristupni uređaj s dva radijska sučelja (dual band) i upotpunosti je integrirano rješenje za vanjsku montažu i vremenske uvjete. Prvi je uređaj u svijetu koji kombinirano koristi tehnologiju adaptivnih antena i inteligentnu WiFi Mesh tehnologiju. Zbog tehnologije adaptivnih antena signal se rasprostire na veće udaljenosti, bolje je prodiranje signala unutar objekata, a mesh veze su otpornije i pouzdanije te se automatski prilagođavaju smetnjama na frekvencijskom spektru i promjenjivim uvjetima u okruženju. Ista tehnologija omogućava jedinstveno smanjenje interferencija, dodatnih 6 dB pojačanja razine signalu i do 15 dB veću razinu između signala i interferencije.

Opuzen Wi-FiOpuzen Wi-Fi

ZoneFlex 7762 je izvrstan i praktičan uređaj za brzo i ekonomično širenje mreže, za rasterećenje podatkovnog prometa sa 3G/4G mobilnih mreža, razvijanje multimedijalnih hotspotova ili ponudu širokopojasnog pristupa Internetu. Odvojena radijska sučelja omogućavaju visoke propusne kapacitete za klijente i mesh mrežu. Tehnologija je izvrsna za primjenu u hotelima, odmaralištima, školama, šetnjicama, velikim trgovačkim centrima, trgovima i drugim prometnim lokacijama koje žele omogućiti kvalitetan širokopojasni pristup Internetu. Čak i ukoliko ne postoji mogućnost kabliranja prostora, mesh tehnologija je rješenje. ZoneFlex 7762 ima centralizirano upravljanje putem ZoneDirector SMART WLAN kontrolera koji je dio bežičnog LAN-a. Istovremeno može biti i samostalan hotspot uređaj bez uporabe kontrolera s obzirom da ima ugrađene sve napredne mehanizme na LAN i WLAN sučeljima za administraciju, upravljanje postavkama za povezivanje klijentskih uređaja kao i sigurnosti istih.

ZoneFlex 7762 ima implementiranu BeamFlex tehnologiju, patent tvrtke Ruckus Wireless, koja omogućava konzistentnu i proširenu pokrivenost, multimedijalnu podršku i visoke performanse. Koristi i ChannelFly tehnologiju za dinamički odabir najboljeg kanala kako bi se optimizirala propusnost klijentskih uređaja.

Uređaji su trenutno u testnoj fazi, i ograničili smo brzinu interneta na 1 Mb/s po korisniku. Kada uređaji budu testirani:

S korisničke strane:

Korisnik će prilikom traženja wifi mreža naći i gradsku FreeOpuzenWifi, spajati se na nju bez lozinke za ulaz. Prilikom logiranja na mrežu korisniku će se prikazati Službena stranica Grada Opuzena.

Korisnik će moći normalno pristupati Facebooku, slati poruke preko WhatsApp-a, Viber-a, pretraživati Internet, a nakon 20 minuta veza će mu se prekinuti i ponovno će mu se prikazati ranije navedena stranica. Nakon toga nastavlja surfanje i tako u nedogled.

S tehničke strane:

Kada se obave testiranja i analiza spajanja podignut ćemo brzinu interneta. Tokom radnih dana u radno vrijeme (pon – pet, od 7 do 15h) ograničiti ćemo brzinu interneta, a izvan tog okvira brzina će se povećati. Korisnicima će biti zabranjeno skidanje torrenta, pornografski i pedofilski sadržaji, a streamanje videa koje najviše zagušuje vezu bit će ograničeno ovisno o broju korisnika. Pucanje veze nakon 20 minuta bit će napravljeno iz razloga da građanima koji žive u zoni ne bi bilo previše zanimljivo biti spojeni konstantno na mrežu jer bi time bitno umanjili kvalitetu korištenja ostalim korisnicima.

Opuzen Wi-Fi

Preuzeto sa http://www.opuzen.hr/

You must be logged in to post a comment Login