Ruckus Wireless akvizirao Cloudpath Networks

Cloudpath Wireless - Ruckus company

Ruckus Wireless nedavno je objavio akviziciju privatne tvrtke Cloudpath Networks koja je razvila rješenje za sigurno povezivanje na Wi-Fi mreže. Cloudpath je pionir Wi-Fi industrije, a od 2006 godine lider su u osiguravanju sigurnosti Wi-Fi mreža bazirane na certifikatima i automatiziranom pristupu te svake godine osiguravaju milijunima mobilnih uređaja siguran pristup WLAN mreži. 

Ruckus je momentalno uključio Cloudpath rješenje u svoju ponudu, a rješenje je primjenjivo za sva tržišta. Cloudpath ima posebno izuzetan ugled u obrazovnom segmentu osiguravajući učenicima i nastavnom osoblju siguran pristup mreži za brojne smartphone, tablet i druge prijenosne uređaje. IT konzumerizacija pomutila je tradicionalni pristup određenim mrežnim politikama. Cloudpath omogućuje jednostavan pristup koji otključava moć WPA2-Enterprise autentikacijskog rješenja za djelatnike, goste, korporativna i privatna računala te mobilne uređaje.
Mrežnim administratorima omogućuje jedinstvenu kontrolu kombinacijom najboljih tradicionalnih politika poput integracije Active Directory i Microsoft CA uz dodatne moćne politike koje uključuju integraciju s eksternim resursima poput LinkedIn, Facebook i Google. Izgrađen na EAP-TLS, Cloudpath proširuje standardiziranu sigurnost na osobne prijenosne uređaje na automatiziran način prilagođen ne-tehničkim osobama i bez potrebe za asistencijom IT osoblja.

Cloudpath Wireless pristup mreži baziran na certifikatu

Ruckus CloudPath posljednjih pet godina osigurao je povezivanje na mrežu na izuzetno siguran način milijunima osobnih prijenosnih uređaja korištenjem WPA2-Enterprise. Djelatnici koji u poslovnom okruženju koriste vlastite mobilne uređaje pridobili su značajnu pažnju obzirom da predstavljaju sigurnosne rizike u BYOD okruženju. Cloudpath omogućuje WPA2-Enterprise pristup na bežičnu mrežu za djelatnike koji su autorizirani koristiti BYOD uređaje. Autorizacija može biti iz različitih izvora koji uključuju autentikaciju putem Microsoft Active Directory i prihvaćanja uvjeta korištenja. Jednom autorizirani uređaj može dobiti neograničeni pristup mreži ili na određeni period uz određene mrežne politike bazirane na WPA2-Enterprise, uključujući dinamički VLAN, Access List, limitiranje brzine prijenosa podataka i slično.

Mogućnosti Cloudpatha

• Žične i bežične mreže
• WPA2 za sve korisnike
• Fleksibilne BYOD i gost politike
• Nova generacija „gost pristupa“
• Razlikuje BYOD od korporativnih uređaja
• Integracija sa MS Active Directory i Microsoft CA
• Pristup putem Google, Facebook, LinkedIn
• Automatska konfiguracija uključuje
Windows XP ili novije sustave
MAC OS X 10.5 ili novije
Ubuntu 9.04 ili novije
iOS 2.0 ili novije (iPhone, iPad, iPod Touch)
Android 2.1 ili novije

S podrškom za širok spektar različitih uređaja i operativnih sustava, Cloudpath omogućuje djelatnicima korištenje osobnih prijenosnih uređaja bez potrebe IT podrške. Dodatna prednost korisnicima je eliminiranje neugodnih/nepodnošljivih web logina. Prednost za mrežne administratore je činjenica da su svi wireless korisnici sigurni na mreži i da su osobni uređaji odvojeni od korporativnih u mrežnim politikama i pristupu resursima.

Cloudpath je rješenje koje radi sa svim proizvođačima WLAN opreme čiji Access Point uređaji podržavaju 802.1X i WISPr.

Cloudpath Wireless pristup mreži baziran na certifikatu

You must be logged in to post a comment Login