Brocade preuzeo Ruckus Wireless

Brocade preuzeo Ruckus Wireless

Brocade i Ruckus Wireless nedavno su objavili vijest o preuzimanju Ruckusa kako bi zajedno postali globalni lider u žičnim i bežičnim rješenjima. Vrijednost preuzimanja procjenjuje se na 1.3 milijarde dolara, a trebalo bi biti završeno do kraja lipnja. Brocade i Ruckus Wireless imat će strategiju, proizvode, talent i fokus potreban za isporuku rješenja koje korisnici i partneri zahtijevaju da bi se natjecali u modernom svijetu digitalnog poslovanja.  Naglasak će snažno biti stavljen na Cloudpath, tvrtku koju je nedavno preuzeo Ruckus Wireless, a koja za razliku od nekih sličnih rješenja na tržištu radi sa svim proizvođačima WLAN opreme koji podržavaju 802.1X.

Obje tvrtke zapravo su trebale jedna drugu kod velikih korisnika koji su zahtijevali objedinjenu ponudu jednog proizvođača za kompletna mrežna rješenja. Zajedno će razvijati nove IP arhitekture koje će omogućuti mrežama da postanu platforme za inovaciju, razvoj i sigurnost novih primjena. Wireless je kritična pristupna tehnolologija. Preuzimanje bi trebalo ubrzati i poboljšati aktivnosti prodaje rješenja kod preklapajućih korisnika te otvoriti neke druge prihodovne prilike u raznim vertikalama kao što su školstvo, ugostiteljstvo i telekom sektor. Preuzimanje će ojačati  poziciju Brocadea u utrci za nekim novim tržištima koja se otvaraju poput 5G mobilnih servisa, raznih inovativnih tehnologija koje žele na mrežu i Internet (IoT), pametni gradovi, pametni domovi, OpenG tehnologija za bežični pristup u zatvorenim prostorima odnosno konvergencija LTE i Wi-Fi tehnologija.

Ruckus će ostati neovisna tvrtka koju će i dalje voditi dasadašnji CEO, Selina Lo. Na BiG DOGs konferenciji u Berlinu objasnila je kako će priča oko Ruckusa ići na bolje sada kada su financijski još jači. Ruckus sa trenutno više od tisuću djelatnika nastavit će zapošljavati dodatne nove kadrove, razvijati nova rješenja s kojima će nastaviti dominaciju na WLAN tržištu, ali i novim inovacijama otvoriti vrata u neka nova tržišta kao što je LTE.

You must be logged in to post a comment Login