Teamnet Hrvatska pokreće obuku u području poslovnih bespilotnih letjelica

Teamnet

Teamnet Hrvatska kao dio Teamnet Grupe, jednog od vodećih sistem integratora u regiji, po prvi puta u Republici Hrvatskoj organizira program praktičnih uvodnih tečajeva i rasprava o utjecaju i korištenju tehnologija bespilotnih letjelica (UAV) koji će se održati 6. i 7. lipnja 2016. godine u Zagrebu.

Inicijativa za organizaciju ovog programa seminara i rasprava dio je Teamnetove dugoročne strategije za potporu razvoja tržišta bespilotnih letjelica, pružajući važne informacije o naprednim UAV tehnologijama koje zahvaljujući funkcionalnostima mogu revolucionarno utjecati na brojne industrije kao što su urbani i ruralni razvoj, upravljanje kriznim situacijama, kritična infrastruktura, poljoprivreda, okoliš, energija, geodetske službe, prijevoz ili javne sigurnosti.

Kako hrvatsko tržište ima snažan potencijal u korištenju bespilotnih letjelica, a čijem rastu se svjedoči posljednjih mjeseci, Teamnet Grupa odlučila je pokrenuti edukativni program kako bi osnažila lokalne vlasti, te javne i privatne službe kako bi koristili nove tehnologije u obavljanju svakodnevnih poslovnih aktivnosti – obavijestili su danas iz ove kompanije.

“Klasa poslovnih bespilotnih letjelica bit će jedna od najvećih investicija u regiji u nadolazećim godinama. Od povećanja produktivnosti i smanjenja troškova za poboljšanje životnog standarda, zrakoplovni sustavi će radikalno promijeniti način na koji vidimo svijet i u kojima smo primali relevantne informacije. Više od 100.000 tvrtki širom svijeta već koristi bespilotne letjelice u svom radu, a prema međunarodnim istraživanjima, globalno tržište autonomnih zračnih tehnologija prošle godine premašio je 6,6 milijardi eura. Hrvatska snažno prati nove trendove u gospodarstvu te smo uvjereni kako ćemo ovim programom lokalnom tržištu omogućiti korištenje tih tehnologija koje će postati redovni obrazac poslovanja. Također, EU fondovi snažno podržavaju upotrebu modernih, inovativnih proizvoda u gospodarstvu, tako da su pred Hrvatskom novi potencijali razvoja”, izjavio je Florin Hoinarescu, direktor Teamnet Hrvatska.

S ciljem pružanja praktičnih informacija i stjecanja vještina korištenja bespilotnih letjelica, u Hrvatskoj će se 6. i 7 lipnja održati prva inicijativa u segmentu poslovnih bespilotnih letjelica koja će uključivati raspravu i seminar. Tijekom dvodnevnog susreta sudionici iz sektora koji se bave kriznim situacijama te predstavnici katastra moći će produbiti znanja o načelima izgradnje, opremanja i korištenja poslovnih sustava bespilotnih letjelica.

Izvor: www.bug.hr

You must be logged in to post a comment Login