Cambium Networks novi igrač na WLAN tržištu

Cambium Networks, vodeći proizvođač PTP/PtMP linkova u nelicenciranom spektru pridružio se nedavno WLAN tržištu sa dva 802.11ac proizvoda, cnPilot E400 (uređaj za montažu u zatvorenim prostorima) i cnPilot E500 (uređaj za vanjsku montažu). cnPilot™ E400 je Access Point enterprise klase bogatih značajki namijenjen prvenstveno SMB segmentu i tu će nadmetati sa konkurentima kao što su Ruckus, Cisco, Aerohive i Meraki, ali i sa nekim rješenjima niže klase kao što su Ubiquiti, Mikrotik i Xclaim Wireless. Iako se većina proizvođača i partnera s kojima rade pokušava nadmetati u enterprise segmentu koji nije ništa puno kompleksniji i zahtjevniji, SMB segment je definitivno bazen u kojem se nalazi najveći novac i brojniji izazovi pa će se zapravo tu voditi prava bitka.

Prije nešto više od pola godine predstavili su se na Wireless Field Day iako s većim fokusom na PTP i ePMP rješenja, cnMaestro Cloud kontroler vrijedan je pažnje. 

Access Point uređaji su skalabilni, osiguravaju visoke performanse, visoku razinu sigurnosti i pouzdanosti, te posjeduju vrlo intuitivno administracijsko sučelje. Cambium je još jedan u nizu proizvođača koji nudi lakoću konfiguracije pa ukoliko niste tehnička osoba nema straha da nešto neće biti unutar vaših mogućnosti za puštanje u rad ovog uređaja. 

cnPilot_E400cnPilot_E500

cnMaestro™ Cloud upravljačka konzola

Kompletna konfiguracija i administracija mreže i svih Wi-Fi, PTP, ePMP rješenja rade se kroz cnMaestro™ Cloud upravljačku konzolu. Kontrolno sučelje u Cloudu daje uvid u funkcionalnost mreže, pojedinih Access Point uređaja, klijentskih uređaja, općenito zdravstveno stanje mreže, eventualne probleme koji se dešavaju, grafički prikaz prometa i slično. Trenutno je opcija samo Cloud međutim u dogledno vrijeme bit će dostupna inačica za lokalnu instalaciju. 

Fora je što je u istom sučelju dostupan pregled i konfiguracija za PTP, PtMP i WLAN rješenja, pregled kako su uređaji međusobno povezani, dedicirana kontrolna stranica za svaki uređaj, integracija sa Google Maps i još mnogo toga. Najbolje pogledati video niže u prilogu.

cnmaestro dashboard

You must be logged in to post a comment Login