Wi-Fi projektiranje za Olimpijske igre uz iBwave

Wi-Fi hotspot operator Linktel koristi iBwave alate za dizajn WLAN mreža za potrebe osiguravanja pokrivenosti signalom i kapaciteta za potrebe svih gostiju ljetnih Olimpijskih igara u Riu. Linktel je operator u Brazilu s najvećom Wi-Fi mrežom. Očekivanja su da će podatkovni promet premašiti za 50% onaj iz Londona 2012 godine na Olimpijskim igrama. U najmanju ruku očekuje se oko pola milijuna ljudi iz cijelog svijeta plus nešto manje od 10 milijuna lokalnog stanovništva koje će koristiti Wi-Fi mreže. Drugim riječima izazov osiguravanja kapaciteta  na WLAN mreži vrlo je velik. 

iBwave alati za planiranje WLAN mreža pomoći će u viziranju, planiranju, i u konačnici provjeri odrađenog posla te da li je implementirano odgovorilo na izazove i osnovne projektne zahtjeve.

Zašto je bitan iBwave u ovoj priči?

Zato što je jedan od rijetkih alata na tržištu ili gotovo jedini specijaliziran na WLAN koji može raditi projektiranje na otvorenim prostoreima simulirajući prepreke poput drveća, zgrada, automobila i slično. Neki drugi ozbiljni konkurentni alati to ne mogu raditi.

Rješenje omogućuje napredno, a opet vrlo jednostavno 3D modeliranje objekata i pregled rasprostiranja signala u 3D prostoru kroz etaže. Baza komponenata sadrži preko 17.000 modela opreme gotovo svih WLAN proizvođača na tržištu i jedinstvene antenske obrasce svakog pojedinog uređaja. Izrada preciznih i vrlo detaljnih izvještaja još je jedna od prednosti koja će mnogim projektantima WLAN sustava biti jako draga u izradi projektne dokumentacije. Iza tvrtke iBwave je 13 godina iskustva u izradi alata za planiranje mreža, a svoj ugled izgradili su alatima za planiranje 3G, LTE i mreža službi javne sigurnosti.

iBwave Wi-Fi

 

You must be logged in to post a comment Login